Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (5)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Голубець Р$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
1.

Віщур О. І. 
Особливості утворення дієнових кон'югатів лінолевої кислоти у молочнокислих продуктах, які містять живі культури мікроорганізмів [Електронний ресурс] / О. І. Віщур, Р. А. Голубець, О. В. Голубець, А. М. Лазарєва, С. М. Шкаруба, О. І. Федько // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 585-590. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_97
Наведено дані щодо співвідношення транс-ізомерів олеїнової кислоти та дієнових кон'югатів у ліпідах, виділених із зразків молочнокислих продуктів, які містять живі культури мікроорганізмів. Одержані результати свідчать про те, що вміст кон'югованої лінолевої кислоти у йогуртах, збагачених живими культурами мікроорганізмів, не відрізняється від середніх показників, встановлених для ліпідів, виділених з інших молочних продуктів. Встановлено, що співвідношення дієнових кон'югатів залежить від видового складу популяції мікроорганізмів. Основним ізомером олеїнової кислоти є транс11-18:1, а лінолевої - цис9, транс11-18:2.
Попередній перегляд:   Завантажити - 521.925 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Голубець Р. А. 
Вміст біологічно активних жирних кислот у вершковому маслі, виробленому в Україні [Електронний ресурс] / Р. А. Голубець, О. В. Голубець, С. М. Шкаруба, О. І. Віщур // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 77-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_9
Наведено результати досліджень щодо визначення жирнокислотного складу зразків вершкового масла, виробленого у різних регіонах України. Зазначено щодо вмісту у зразках просторових і позиційних ізомерів олеїнової та лінолевої кислот (у тому числі кон'югованої лінолевої кислоти), коротколанцюгових жирних кислот та кислот з розгалуженим ланцюгом. Проаналізовано співвідношення основних представників омега-3 та омега-6 кислот. Розглянуто наявні в літературі дані щодо особливостей впливу жирних кислот молочного жиру на здоров'я людини та способів збільшення вмісту у ньому жирних кислот, які володіють біологічною активністю.
Попередній перегляд:   Завантажити - 823.98 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Глєбов А. Б. 
Результати 2-го раунду програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірень [Електронний ресурс] / А. Б. Глєбов, Р. А. Голубець, Р. В. Облап, В. А. Малієнко, Н. Б. Новак, В. Г. Волошинець, М. С. Чичерін // Метрологія та прилади. - 2014. - № 5. - С. 26-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mettpr_2014_5_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 258.883 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Смірнова Т. В. 
Формалізація проблеми підтримки технологічних процесів у хмарних сервісах [Електронний ресурс] / Т. В. Смірнова, Д. О. Пархоменко, Р. О. Голубець, А. В. Щербань, Е. К. Багдасарян // Системи озброєння і військова техніка. - 2021. - № 3. - С. 105-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/soivt_2021_3_16
У роботі проаналізовано труднощі автоматизації проектування технологічних процесів, пов'язані головним чином з тим, що завдання проектування технологічних процесів не мають в даний час формальних методів вирішення. Тому для здійснення технологічного проектування проведено розробку формалізації технології (або її частини), тобто проведено заміну (перетворення) змістовних пропозицій математичним апаратом. В результаті даної формалізації запропоновано схему руху інформації в процесі оптимізації технологічного процесу. Також розроблено модель реалізації структури технологічного процесу, для якої визначено основні вхідні параметри: перелік параметрів, які впливають на процес; перелік параметрів, які є результатом процесу; перелік керованих параметрів; перелік некерованих параметрів; перелік невідомих параметрів; деталізована структура технологічного процесу з розділенням параметрів та результатів. Таким чином, розроблена у даній роботі формалізація проблеми підтримки технологічних процесів у хмарних сервісах надає змогу у подальшому оптимізувати високотехнологічні процеси підприємств різного масштабу з використанням хмарних інформаційних технологій.
Попередній перегляд:   Завантажити - 597.154 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського