Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Голубець Р$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
1. |
Віщур О. І. Особливості утворення дієнових кон'югатів лінолевої кислоти у молочнокислих продуктах, які містять живі культури мікроорганізмів [Електронний ресурс] / О. І. Віщур, Р. А. Голубець, О. В. Голубець, А. М. Лазарєва, С. М. Шкаруба, О. І. Федько // Біологія тварин. - 2012. - Т. 14, № 1-2. - С. 585-590. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2012_14_1-2_97 Наведено дані щодо співвідношення транс-ізомерів олеїнової кислоти та дієнових кон'югатів у ліпідах, виділених із зразків молочнокислих продуктів, які містять живі культури мікроорганізмів. Одержані результати свідчать про те, що вміст кон'югованої лінолевої кислоти у йогуртах, збагачених живими культурами мікроорганізмів, не відрізняється від середніх показників, встановлених для ліпідів, виділених з інших молочних продуктів. Встановлено, що співвідношення дієнових кон'югатів залежить від видового складу популяції мікроорганізмів. Основним ізомером олеїнової кислоти є транс11-18:1, а лінолевої - цис9, транс11-18:2.
| 2. |
Голубець Р. А. Вміст біологічно активних жирних кислот у вершковому маслі, виробленому в Україні [Електронний ресурс] / Р. А. Голубець, О. В. Голубець, С. М. Шкаруба, О. І. Віщур // Біологія тварин. - 2011. - Т. 13, № 1-2. - С. 77-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2011_13_1-2_9 Наведено результати досліджень щодо визначення жирнокислотного складу зразків вершкового масла, виробленого у різних регіонах України. Зазначено щодо вмісту у зразках просторових і позиційних ізомерів олеїнової та лінолевої кислот (у тому числі кон'югованої лінолевої кислоти), коротколанцюгових жирних кислот та кислот з розгалуженим ланцюгом. Проаналізовано співвідношення основних представників омега-3 та омега-6 кислот. Розглянуто наявні в літературі дані щодо особливостей впливу жирних кислот молочного жиру на здоров'я людини та способів збільшення вмісту у ньому жирних кислот, які володіють біологічною активністю.
| 3. |
Глєбов А. Б. Результати 2-го раунду програми міжлабораторних порівнянь результатів вимірень [Електронний ресурс] / А. Б. Глєбов, Р. А. Голубець, Р. В. Облап, В. А. Малієнко, Н. Б. Новак, В. Г. Волошинець, М. С. Чичерін // Метрологія та прилади. - 2014. - № 5. - С. 26-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mettpr_2014_5_8
| 4. |
Смірнова Т. В. Формалізація проблеми підтримки технологічних процесів у хмарних сервісах [Електронний ресурс] / Т. В. Смірнова, Д. О. Пархоменко, Р. О. Голубець, А. В. Щербань, Е. К. Багдасарян // Системи озброєння і військова техніка. - 2021. - № 3. - С. 105-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/soivt_2021_3_16 У роботі проаналізовано труднощі автоматизації проектування технологічних процесів, пов'язані головним чином з тим, що завдання проектування технологічних процесів не мають в даний час формальних методів вирішення. Тому для здійснення технологічного проектування проведено розробку формалізації технології (або її частини), тобто проведено заміну (перетворення) змістовних пропозицій математичним апаратом. В результаті даної формалізації запропоновано схему руху інформації в процесі оптимізації технологічного процесу. Також розроблено модель реалізації структури технологічного процесу, для якої визначено основні вхідні параметри: перелік параметрів, які впливають на процес; перелік параметрів, які є результатом процесу; перелік керованих параметрів; перелік некерованих параметрів; перелік невідомих параметрів; деталізована структура технологічного процесу з розділенням параметрів та результатів. Таким чином, розроблена у даній роботі формалізація проблеми підтримки технологічних процесів у хмарних сервісах надає змогу у подальшому оптимізувати високотехнологічні процеси підприємств різного масштабу з використанням хмарних інформаційних технологій.
|
|
|